O întrebare care face toți banii

Luna trecuta a fost mare iureș pe toate părțile internetului. Oricine e online a văzut poza cu răspunsul la întrebarea Băncii Transilvania dar ce faceți cu banii.
Mai mult, știrea deja a ieșit pe Tv. Și se pare că BT va avea ceva de plată pentru toată povestea asta, daune către client daca nu chiar amendă de la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.
Dar nu despre asta este această postare.

Banii mei, treaba băncii

Ei bine, uneori e bine că banca sa te întrebe ce vrei sa faci cu banii tăi. Poate nu vrei sa mergi in Olanda unde prostituția și unele droguri sunt legale.

Tot luna trecută a apărut un articol in presa din Noua Zeelanda despre o situația asemănătoarea cu cea de la BT.

In povestea din Noua Zeelanda nu a fost implicată o bancă ci un fond de investiții. Agentul care se ocupa de client, după ce acesta mai făcuse niste retrageri, a pus o întrebare. Nu formular, nu birocrație, ci uman.

Agentul fondului de investiții a întrebat un client ce vrea să facă cu 60000 de dolari. De aceasta dată clientul nu era un jurist plin de caterinca de autobază ci o bătrână credulă. Astfel, agentul a aflat că pensionara in cauză făcea retragerea pentru a împrumuta fiului unei vechi cunoștințe cu care avusese niște discuții online. Asta după ce ii mai dăduse niste bani. Toate detaliile le găsiți în articolul din GooadReturns.co.nz.

Cu aceasta întrebare clienta a salvat 60000 de dolari. Situații asemănătoare au mai fost și prin Romania, când ofițerul bancar a cerut detalii clienților și i-a avertizat că cel mai probabil sunt victimele unei escrocherii.

Până la urmă banii sunt și tăi, dar odată ce i-ai încredințat băncii, treabă ei este sa ii protejeze. Și uneori pune întrebări ce pentru unii pot părea prostești, dar pe alții îi pot salva de la niste pierderi uriașe. Și până la urmă, dacă un individ este deranjat de întrebare contează mai puțin, daca restul sunt protejați astfel, nu?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*